MS Krasin och Karamzin

På Akademiska Resebyråns flodkryssningar i Ryssland används två systerfartyg - MS Krasin eller MS Karamzin. Fartygen seglar parallellt hela säsongen. Vilket fartyg som används på vilken av avgångarna får vi veta först några månader före avresedatum, och det är först i informationsbrevet en månad före avgång som vi kan berätta vilket fartyg som kommer att användas.   

Fartyget Krasin byggdes i Tyskland år 1989 och totalrenoverades 2008. Det har fem däck, och en kapacitet på totalt 260 personer, fördelade på 126 dubbelhytter (med två enkelsängar), 9 enkelhytter, 14 fyrapersonershytter och två sviter – alla hytterna är utvändiga. 

Fartyget Karamzin byggdes i Tyskland år 1981 och totalrenoverades 2010. Fartyget har fem däck och en kapacitet på totalt 260 personer, fördelade på 120 dubbelhytter (två enkelsängar), 12 enkelhytter, 12 juniorsviter och två sviter. Alla hytterna är utvändiga. 

Teknisk information

Fartygets längd: 129 m (Krasin)
Fartygets längd: 120 m (Karamzin)
Fartygets bredd: 16,7 m

Faciliteter (båda fartygen)
Restaurang
Bar-restaurang 
Bar 
Föreläsningssal
Läsrum
Fartygsläkare
Två souvenirkiosker
Tvättinrättning (mot betalning)

Alla hytter är utrustade med:
Air condition
Badrum med handfat, dusch och toalett
Inbyggd garderob
Kylskåp
Hytterna på däck 1 har en fönsterglugg som inte kan öppnas
Hytterna från däck 2 och uppåt har fönster som kan öppnas

På både Krasin och Karamzin är samtliga hytter och inomhusområden rökfria 

 

Däckplan Krasin Däckplan Karamzin
   
Dubbelhytt Enkelhytt
   
Juniorsvitendast Karamzin Svit

 

Uppgraderingar och enkelhytt

Resans grundpris gäller för en person i dubbelhytt på däck 1.

Hytterna på däck 1 är placerade längst ned i fartyget, precis ovan vattenlinjen, och har en fönsterglugg som inte kan öppnas. På däck 1 finns det möjlighet för sällskap på tre eller fyra personer att dela på en flerpersonershytt. 

Uppgradering
Det finns möjlighet till uppgradering till fartygets övriga däck. Se priserna nedan: 

Dubbelhytt på däck 2 - Main deck – 2 857 kr. per person.
Dubbelhytt på däck 3 - Upper deck – 4 286 kr. per person.
Dubbelhytt på däck 4 - Boat deck – 5 714 kr. per person.

Ovenstående priser er pr. person i dobbeltkahyt.

Ovanstående priser är per person i dubbelhytt.

Hytterna på däck 2, 3 och 4 är utrustade med ett fönster som kan öppnas.

Samtliga hytter på fartyget – oavsett däck – är utrustade med: Enkelsängar, fönster eller fönsterglugg, klimatanläggning, badrum med dusch och toalett, garderob och kylskåp. Observera att det inte finns hårtork i hytterna. 

I fartygets reception finns en värdebox där man kan förvara sina värdesaker. Det finns flera restauranger och kaféer ombord, samt soldäck och andra platser där man kan vistas under seglatsen. På fartyget finns också ett tvätteri, som tvättar kläder mot betalning. Under själva seglatsen har vi med oss en fartygsläkare som kan utföra mindre behandlingar samt ställa diagnoser. Fartygsläkaren kan inte lämna ut eller skriva ut medicin. Ett besök hos fartygsläkaren betalas kontant, men ersätts genom reseförsäkringen vid hemkomst.

Svit
Vi kan också erbjuda uppgradering till svit. Detta kan dock endast ske på efterfrågan, och vi kan inte garantera att sviten är ledig.

Enkelhytt
Fartygen har ett mycket begränsat antal enkelhytter. Enkelhytterna är mindre än dubbelhytterna, och har bara en enkelsäng. Övriga faciliteter är desamma som i dubbelhytterna. Det totala tillägget för en enkelhytt är 7 143 kr. En enda person kan också inkvarteras ensam i en dubbelhytt. Tillägget blir då 10 714 kr.  

Avgångar & priser

ResedatumDestinationLediga platserPris från

September 2021

11/9 - 22/9Flodkryssning från Sankt Petersburg till Moskva
Reseledare: Uspecificeret
Lediga platser19 995:-Boka