Om oss

Akademiska Resebyrån grundades 2006. Fröet till resebyrån såddes på Folkeuniversitetet i Köpenhamn, då de två grundarna, som hade föreläsningar tillsammans, blev uppmanade av kursdeltagarna att inte låta det hela stanna vid föreläsandet, utan att också arrangera resor. Kollegor från Folkeuniversitetet ställde upp som reseledare, och allt sedan denna spännande början, då resorna i första hand gick till Ryssland, har Akademiska Resebyrån vuxit. Idag arrangerar vi resor till bland annat Israel och Palestina, Baltikum, Balkan och Asien. 

Akademiska Resebyrån är Danmarks största arrangör av resor till Ryssland, och under 2014 arrangerade vi för första gången Rysslandsresor för den svenska marknaden, under ledning av den svenske Rysslandsexperten Kristian Gerner. Efter några år med ett växande svenskt intresse för dessa resor, har de svenska reseledarna blivit fler, och antalet resor vuxit. 

Vårt koncept
Allt sedan Akademiska Resebyrån grundades år 2006, har det varit vår ambition att utveckla och arrangera resor som är mer än bara en resa. För oss är det en viktig princip att våra resor är rika på både innehåll och upplevelser, precis som en kurs på till exempel Folkeuniversitetet. Därför har vi alltid erfarna och ytterst kunniga reseledare, som delar med sig av sin expertkunskap och sätter det vi ser i perspektiv. På alla våra resor är det dessutom vår målsättning att kulturmötena ska vara i fokus, och att vi genom våra kunniga reseledare ska kunna öppna dörrar som annars är stängda för vanliga turister. Till exempel kan vi möta en tidigare ”frihetskämpe” i Vilnius eller ta oss in ”bakom fasaden” i Sankt Petersburg.
Våra resor vänder sig till alla som vill att deras resa ska vara mer än bara en resa.

Tänk på din semester… med Akademiska Resebyrån.

 

Under våren 2016 grundade Akademiska Resebyrån förlaget Akademisk Rejsebureaus Forlag, och kort därefter kom de första publikationerna. Först ut var antologin Fra Tallinn til Tasjkent - i 25-året for Sovjetunionens sammenbrud, utgiven med anledning av att det gått 25 år sedan Sovjetunionens fall. Efter denna kom Fra Skt. Petersborg til Moskva - ad de russiske floder, som sammanställer fakta om de platser vi besöker på våra flodkryssningar mellan Sankt Petersburg och Moskva.

 

Våren 2016 öppnade vi på Akademiska Resebyrån också vår internetbaserade ”a-bokhandel”, där vi säljer böcker som är relevanta för våra resor, samt böcker utgivna av Akademisk Rejsebureaus Forlag och våra reseledare.