Visum till Ryssland

Den 1 oktober 2019 infördes visumfrihet för resor till Sankt Petersburg på upp till åtta dagar – detta gäller uteslutande för resor till Sankt Petersburg, och det är inte möjligt att lämna Sankt Petersburg under vistelsen.

Dock måste resenären fylla i ett online-formulär före inresan. Länk till detta formulär skickas ut före avresan.  

 

Alla andra som reser till Ryssland ska ha giltigt visum vid inresan.
 

Tidigast tre månader och senast en månad före avresan ska du skicka in en ansökan om visum till Ryssland. Att få visum till Ryssland kan ta lång tid, och därför vill vi uppmana dig att inleda processen så snart det är möjligt.   
 
Vi ber våra svenska resenärer att vända sig till vår svenska samarbetspartner, SWEAGENT.
SWEAGENT hjälper till med visum till Ryssland och svarar på alla frågor i samband med din visumansökan. Vid kontakt med SWEAGENT ska du berätta att du ska resa med Akademisk Rejsebureau. Pris för visum 1 400 SEK. 
 
Sweagent:
+46 (0) 8-4299170
info@sweagent.se
http://www.sweagent.se
Öppettider: Måndag- Fredag 09:00 - 17:00
 
Mer kontaktinformation finns här
 
Se krav i förbindelse med visumansökan här 

Kan man söka visum på egen hand? 
Det är också möjligt att söka visum till Ryssland på egen hand. Det är en mycket komplicerad process att få tag i ett ryskt visum för den som inte är van, och det kan ta mer tid än vad resenärer i allmänhet är vana vid.  
Om du vågar dig på att söka visum på egen hand måste du ha en officiel inbjudan som du ska använda i samband med ansökningsprocessen. Du kan få denna inbjudan genom att kontakta vår partner SWEAGENT. Därefter sker alla kontakter angående visumansökan med Ryska visumcentralen

Observera att det är ditt eget ansvar att ha med ett giltigt visum vid inresa till Ryssland.